Treibball

Treibball is een mix van hondenvoetbal en schapendrijftraining.
De hond leert oefeningen zoals
🔴links en rechtsom de bal te gaan.
🟠De bal aanduwen met hun neus.
🟡Bal beheersing
🟢stoppen daar waar hij zich bevindt.
🔵van u weg sturen
🟣gehoorzaamheid op afstand
🟤leuke band opbouwen door samen lekker bezig te zijn
⚫ bewust lichaamstaal inzetten
Wanneer: er wordt van maandag tot zaterdag lesgegeven
Waar: zowel in Nieuwerkerk ad ijssel en oud gastel.
Wat neemt u mee: evt een clicker
Lekkere beloningssnoepjes waar uw hond graag voor wilt werken. Of zijn/haar leukste speeltje.
Honden jong en oud kunnen aan dit spel meedoen.
Er wordt nl niet gerend en niet gesprongen.
Ook kinderen mogen bij mij onder ouderlijk toezicht met hun hond trainen.
Kom vrijblijvend voor een eerste oefenles, 

Cirkel training

Cirkel training lijkt erg op longeer training van een paard. Deze vorm van training komt ook terug in het schapendrijven waar wij de drijvende honden ( bijv de bordercollie) om de schapen laten cirkelen.
Het longeren van paarden is een training voor het lopen: uithoudingsvermogen, gangwerk en tempo wordt er o.a. getraind voordat het paard bereden kan worden. Dit geld ook voor de hond. Als de hond rond de cirkel kan lopen of hardlopen kunnen wij het gangwerk trainen. het tempo wordt bepaald en er wordt dan niet gesprongen over objecten.
Gebruik van cirkel training in combinatie met schapendrijven. Het cirkelen van een drijvende hond zijn de eerste oefeningen waardoor een hond zijn schapen leert te sturen en op balans te blijven. Door linksom of rechtsom te draaien op een bepaald punt te stoppen en dan de schapen opdrijven kan de hond zijn schapen verplaatsen en blijft hij er controle over houden. Ook de afstand wordt met het cirkelen bepaald en getraind. Door de schapen in een afgezette cirkel te plaatsen of een pen met dus een hoge afzetting( soms voor de veiligheid voor schapen bedoeld) Kan men de hond om schapen laten cirkelen en zo aan de stop ( lay Down) en linksom( come bye) en rechtsom (away) trainen. Doordat er met de cirkel een lint op de grond ligt kan een handler daaraan een goede maat houden en zien of de hond tijdens het cirkelen naar binnenkomt en zo de afstand op zijn schapen verkleint.
Cirkeltraining in combinatie met schapenhoeden. Een hond die zijn schapen hoed ( op een plek houden en zorgen dat de schapen op een bepaalde plek blijven staan om bijvoorbeeld te grazen. Z’on plek kan in de training ook met een cirkel afgezet worden. Of vierkant dan heeft het rechte looplijnen. Een natuurlijke grens zou het verschil tussen berm en de weg zijn of grasland en daarnaast een akker. Bij gebrek zetten wij met lint een gebied af om dit te kunnen trainen. Dat gebied kan natuurlijk meerdere vormen hebben. We leren de hond om buiten het graasgebied te lopen en er op te letten dat de schapen het graasvlak niet verlaten.
Cirkeltraining gehoorzaamheid.
Cirkeltraining kan ook een hele mooie basis training gehoorzaamheid zijn.
Ten eerste is er aandacht nodig.(oogcontact)
De hond leest uw lichaamstaal en loopt naast u mee. Zowel links als rechts naast u.
Druk gedrag wordt vermeden en niet toegestaan. Het spel stopt dan. De hond leert dus kalm naast u te lopen. U kunt uw hond van u weg sturen en bij u in de cirkel uitnodigen.(hierkomen) De hond leert ook op afstand stil te gaan of te gaan zitten/liggen. Wachtend op een volgende oefening.