Over mij

Ik kan uren over honden praten,

Hoe het allemaal begon…

Ik kom uit een familie waar iedereen herdershonden hield. Vandaar al de grote interesse in de herdershonden rasgroep. Op mijn 16e kreeg ik mijn eerste eigen hond. Ezra, een Duitse Herder, Zij is bijna 12 geworden en heeft nog steeds een diepe indruk achtergelaten. Maar de hond die mijn interesse heeft getrokken tot het willen begrijpen van honden en hun te trainen was Border Collie Mac. Hij kwam een jaar na Ezra. De fokker had hem teruggehaald met flinke gedragsproblemen. Wij zagen daar heil in om aan de slag te gaan met Mac en uiteindelijk ben ik dat gaan doen. Ik heb onwijs veel van en met Mac geleerd en door hem ben ik ook gaan schapendrijven, Inmiddels heb ik een groep Borders en een herder en ben ik nog steeds actief met schapendrijven. En af en toe loop ik eens een wedstrijd met mijn honden. 

 

ervaring

Inmiddels heb ik al een aantal opleidingen gevolgd en ben ik fulltime aan het werk met honden.

Zo ben ik gediplomeerd als hondentrimster en dierenarts assistente.

Heb ik de opleiding instructeur bij O&O gevolgd en ben ik op dit moment bij Annorlunda bezig voor instructeur en gedragstherapeut. 

En heb ik thuis heeel veeel hondenboeken om mijn kennis up to date te blijven houden. 

 

“Love the dog first before you love the sport”

Mijn eigen honden

Op dit moment telt mijn roedel uit 6 honden.

Roy 18-08-2008

Glenn 13-08-2012

Jane 09-02-2016

Quenn en Tess 07-03-2018

Esta 31-10-2018

Roy is inmiddels al een oude man die lekker rustig door het leven struind. Als puber en jongen hond een handvol bij de schapen. Knaller van een werkhond bij de kudde maar op een klein koppel liet hij niet zijn best kant zien.

Glenn is mijn eerste zelfgefokte hondje. Zonder broers en zussen in het nest kreeg hij op zeer jonge leeftijd alle aandacht en priveleges zoals je begrijpt. Ik heb dan ook een goede band met Glenn mijn maatje.  Glenn is schapendrijver en daarnaast speelt hij graag voor clown.

Jane is mijn toppertje, mijn beste werkmaatje en liefste vriendin. Al op zeer jonge leeftijd bleek zij zeer talentvol bij de schapen en ik heb dan ook een hele goed hulp aan haar bij mijn eigen schapen. Genieten kan ik iedere keer als ik haar zo stijlvol aan het werk zie. 

Quenn en Tess zijn dochters van Glenn en dochters van Jane haar zus Queen. 2 lieverds met haar op de tanden. Quenn is net als paps nog lang jeugdig en Tess heeft wat talenten van tante Jane meegekregen, 

Esta is de luidruchtige van het stel. Net als een echte Duitser, trouw en houd haar “kudde” bij elkaar. Waaks. Ze kan het alleen slecht hebben dat de Borders sneller zijn dan haar. 

Mijn werkwijze en methode

Beloningsgericht

Wij trainen beloningsgericht. Volgen opleiding en cursussen volgens de wetenschap aangetoonde traintechnieken waarbij honden welzijn voorop staat.

Persoonlijke aandacht

Training op maat, want iedere hond is anders en geen baasje is hetzelfde.

Gediplomeerd

Trimster, dierenarts assistente, instructeur en gedragstherapeut in opleiding.
Start aan de opleiding coach en wil daarbij mij honden kunnen inzetten.