naar buiten

wandel-natuur coachen

Een goed gesprek in de natuur

Wat is wandel en natuur coachen nu eigenlijk?

Een coach begeleidt anderen bij hun ontwikkeling en groei. Een coach zal d.m.v van het stellen van open vragen u bewust maken waar u in het leven of op de werkvloer op vastloopt. Door een gesprek te houden of opdrachten uit te voeren wordt u bewust van het onbewuste. 

 

Wandelen en natuur.

Bewegen is goed voor je bloeddruk en cholesterol, je kunt je beter ontspannen, je hebt minder last van stress en beweging werkt goed tegen somberheid, depressie en angst. Beweging en daglicht geeft energie. Een gesprek tijdens een wandeling en in de buitenlucht verloopt wat luchtiger als een gesprek binnen 4 muren. Door beweging kom je uit je hoofd. 

In de natuur zijn geeft rust. Bosbaden ( Shinrin-yoku) Een natuurtherapievorm waarbij alle zintuigen worden blootgesteld aan de atmosfeer. Een bosbad- sessie bestaat meestal uit ademyoga, mindfulnes, meditatie, wandelen of andere recreatieve activiteiten.

Wordt het zweverig en gaan wij bomen knuffelen? Zeker niet, ik ben een Rotterdamse, nuchtere dame die erg kan genieten van de natuur en weet welke waarde daar te vinden is. 

 

Een gesprek tussen de schapen

Voor mij is de verbinding met natuur vooral via mijn dieren.

Honden en schapen zijn al lange tijd een belangrijk element in mijn leven. Ik heb ook heel veel mogen leren van deze dieren. Beide dieren leven zoals ons in sociale groepen. Dieren zijn in het hier en nu en maken gebruik van de natuur. 

Een goed gesprek en tot rust komen kan dus ook op de weide tussen de schapen.