training en gedragsbegeleiding

Begeleiding bij het opvoeden en trainen van uw hond. Van pup van senior. 

jagen en ongewenst drijfgedrag

Wanneer de hond graag achter alles aanrent wat beweegt. Kan dit onveilige situaties teweegbrengen. Er kunnen verschillende aanleidingen zijn waardoor een hond jaagt. Rasgebonden gedrag, nervositeit, opwinding, territoriaal, Opjagen en ergens achteraan rennen geeft een kick en de hond wil dit vaker doen om dat gevoel weer te hebben.

Herkent u de hond die buiten alles afzoekt naar iets om achterna te jagen. of auto’s of fietsers jaagt/drijft, lichtjes en schaduwen jaagt. vogels opjaagt en honden wegjaagt, laten we dan aan de slag gaan. 

 

Tijdens het schapendrijven wordt de drijvende hond erg gewaardeerd. Hij gaat in volle focus vee verzamelen. Hoe meer drive de hond bezit hoe zelfstandiger de hond te werk gaat. 

In training maken wij simpelweg gebruik van het natuurlijke gedrag van de hond, We hoeven de hond niets te leren alleen bruikbaar maken om vee te verplaatsen (drijven) of vee houden op dezelfde plek. (hoeden)

In de hoge staat van opwinding, die complete focus leert de hond te luisteren naar zijn handler zodat de hond zijn gegeven taken kan uitvoeren. Hij leert zich te beheersen, vee kan niet altijd op hoog tempo verplaatst worden. Denk eraan als er jonge of pasgeboren dieren verplaatst moeten worden. De hond leert ook loskoppelen. Als de klus geklaard is wordt de hond geroepen. Dat kunnen we ook roepen als vee in paniek op hol slaat.  Het is niet de bedoeling dat onze hond er dan voor de lol achteraan blijft rennen. U kunt zich dus bedenken dat we heel veel controle hebben over situaties tussen vee en de hond in hoge opwinding. 

Dit wil ik ook!

Is de hond niet geschikt voor schapendrijftraining dan zijn er nog andere manieren om dit te trainen. 

Door middel van actieve oefeningen kunnen we op maat werken aan de jagende of opgewonden hond.

Welke onderwerpen komen aan bod: