De Schoolhond

Wie het leven mag delen met een hond, weet wat voor een geweldige waarde onze trouwe vrienden kunnen zijn. 

Dat wil ik kinderen ook laten ervaren. Want het maakt leren een stuk leuker als de hond je daarbij kan helpen en ondersteunen.

Na mijn opleiding tot dogassisted coach ben ik mij tot kinderen gaan richten. Ik zag bij de kinderfeestjes schapendrijven hoe superleuk de combinatie van kinderen en dieren al kan zijn. Kinderen kunnen met en van dieren leren. Waarom de hond dan niet met school leren kunnen combineren. 

Mijn honden zijn gecertificeerd tot AAI(E)hond. Dat wil zeggen dat zij mogen deelnemen aan coach interventies en bij educatief coaching. 

Via Anders Leren heb ik een opleiding anders leren met honden gevolgd. 

Een methode voor kinderen op de basisschool (4-12) die met honden worden gecoacht. Door de lesstof aan te pakken volgens hun eigen stijl, ontdekken veel kinderen dat zij wel degelijk kunnen leren. School resultaten verbeteren, zelfvertrouwen wordt vergroot en kinderen gaan met meer plezier naar school en krijgen bovenal meer plezier in leren! 

De school hond helpt kinderen op de basisschool bij:

jezelf leren kennen, voorlezen, rekenen, tafels klokkijken, en (werkwoord) spelling.

Daarnaast o.a. het vergroten van zelfvertrouwen, sociale aspecten omgang met honden/dieren. 

 

Waarom leren met honden:

Sneller leren en beter onthouden

( zien, horen, doen, positieve emoties)

De hond

( vindt jou nooit dom, lacht jou nooit uit, Geeft jou motivatie, helpt jou te focussen, maakt herhalen leuker, en geeft meer gelukshersenstofjes.) 

Bewegend leren zorgt voor: 

(Samenwerking hersenhelften, aanleg snelwegen in je hoofd, leren met je lijf, het gevoel van spelen, zuurstof in je hersenen. )

 

De voorleeshond

Lezen is belangrijk. Je ontkomt er niet aan. Door te kunnen lezen kun je deelnemen aan de maatschappij. Als je kunt lezen kun je ook heel veel leren. Maar lezen kan ook ontspannen en heel leuk zijn. Je kunt erbij fantaseren, lachen, maar een verhaal kan je ook emotioneel raken.

ik gun kinderen het plezier van een boek lezen en wil daarom een steentje bijdragen. 

Samen met mijn AAI & R.E.A.D gecertificeerde honden gaan wij helpen bij het (voor)lezen met kinderen.

Dat gebeurt bijvoorbeeld op school of in de bibliotheek, of u als ouder van een kind dat lezen niet leuk vind of spannend om hardop te moeten lezen en vertellen kan ons inschakelen. 

De hond wordt voorgelezen. Dat is veilig want de hond zal geen kritiek leveren. De hond ondersteunt het kind door te luisteren en contact te houden zowel fysiek en mentaal. We hopen hiermee het plezier in lezen te stimuleren. Het R.E.A.D programma bestaat al enkel e jaren en heeft bewezen dat het effectief is, 

*kinderen krijgen meer zelfvertrouwen, ook in het aangaan van relaties met bijv klasgenoten. 

*Durfde ineens hardop voor te lezen in de klas, 

*maakten hun huiswerk af,

* minder schoolverzuim want kinderen kijken ernaar uit om de hond weer op school te zien. 

* Meer aandacht voor hun hygiëne

* Leren op een respectvolle manier met dieren om te gaan. Weten wat wij voor u kunnen doen?
Neem dan vrijblijvend contact op.